Snapse opskrifter

På denne side er man velkommen til at komme med sine favorit- opskrifter, som andre kan have glæde af.

Solæg

Æggene koges i 20 min. tilsat et løg (med skal) som deles. Æggene afkøles, og derefter tager man en skål med vand, så der er nok til, at æggene er under vand.
Nu tilsættes salt, som piskes til det er opløst. Der skal så meget salt i, at æggene begynder at flyde.
Saltlagen skal skiftes hver 3-4 dage.
Æggene kan holde sig 3-4 uger.
Dressing: Olie, Eddikke, Sennep, Ketchup, Tabasco, Salt, Peber. Det røres sammen og smages til.
Før spisning tages blommen ud, og der lægges dressing i ægget, og derefter lægges blommen tilbage.
Det halve æg spises i en mundfuld, og derefter skyller man med en dram.

Brændevinsværktøj:

  • Rygsæk
  • Plastposer
  • Etiketter
  • Kuglepen
  • Planteskovl
  • Grensaks
  • Event. Bog om planter
  • Glas med skruelåg (asieglas er perfekt)
  • The eller kaffefilter
  • Flasker til lagring

A

Aabenraa bjesk:

Kom 1 stang Kanel, 10 hele Mandler, 10 hele Kardemomme, 10 hele Nelliker, 10 hele sort Peberkorn, 2 g. Ingefær og 2 g. Anisfrø i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Advent snaps:

Skær et stort, sødt æble i små både. Lægges sammen med en stang kanel, syv nelliker, fem kardemomme kapsler, fire stjerneanis i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.

Ambassadørens Jagtbitter:

5 stk. sort peber
5 stk. hele nelliker
5 stk. stjerne anis
Krydderierne skal trække på en flaske spiritus 37% i maks. 5 dage og filtreres herefter.
Herefter skal det hvile i 2 uger helst mørkt.

Anisbitter:

Kom 1 g. Muskatblomme, 1 g. Kanel, 8 g. Koriander og 16 g. Stjerneanis i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fire uger, filtreres og smages til, kan eventuelt fortyndes, vinder ved lagring.

Anisisop snaps

Pluk 2,5 dl Anisiopblade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til vinder ved lagring

B

Bellis snaps:

Pluk2,5 dl. Bellis blomsterhoveder og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til.

Birkesnaps:

2 dl. Friske birke knopper eller spæde lysegrønne blade kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl. 
Lad den trække i 8 dage, filtreres og smages til.
Snapsen kan lagres.

Birkesnaps 2:

Pluk 5 dl. friske Birkeblade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 14 dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Bitter Dram:

Kom 1 spsk. Røllike, 1 spsk. Pors, og 2 spsk. Perikon i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Bjæsk:

Kom 1 stang Kanel / 3 Kardemomme / 2 Nelliker / 4 tsk. skåret lakridsrod / 2 stjerneanis 2 tsk. Koriander / 2 tsk. Galangarod  i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til.

Bondemandens Pernod:

Kom 5 g. Fennikel, 5 g. kristtorn, 5 g. Isop, 5 g. Lakridsrod og 4 g. Anisolie i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Blommesnaps:

Fyld et syltetøjsglas ca. 1l. med modne blommer og overhæld med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, blommerne kan fint bruges til dessert sammen med is.

Blommesnaps med anis

500 g. blommer, 1 stang vanilje, 2 spsk. rørsukker og 2 stjerneanis Skyl blommerne, fjern stenene og skær dem i kvarte.
Flæk vaniljestangen og kom det i et syltetøjsglas sammen med blommer, rørsukker og stjerneanis, og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække en uge, filtreres og smages til.

Blåbærsnaps:

500 g Blåbær kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ca. fem måneder og filtreres herefter, fortyndes efter smag kan eventuelt tilføres lidt akaciehonning.
Snapsen vinder ved længere tids lagring.

Bogø Bjæsk:

fra Hanne Larsen
Kom tre klaser Rønnebær, i fryseren et døgn og derefter kom dem i et syltetøjsglas sammen med en håndfuld Lyngknopper og ca. 70 Porseblade derefter overhældes med klar Brøndum eller Vodka. Lad det trække i tre dage, filtreres og smages til.

Brombærsnaps:

8 dl Vilde Brombær kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka til bærrene er dækket.
Lad den trække i ca. tre måneder og filtreres herefter, fortyndes efter smag kan eventuelt tilføres lidt akaciehonning eller lidt vaniljestang. Der burde værre nok til 70 cl. Brændevin.
Snapsen vinder ved længere tids lagring.
Brombærrene kan fint bruges til dessert eller i en kage.

Brombær - Ribssnaps:

Pluk en dl. Brombær og to dl. Ribs og kom det i et syltetøjsglas og kom to tsk. Honning I og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Ryst glasset jævnlig så honningen opløses.
Lad den trække i en uger, filtreres og smages til.

Brændenældesnaps:

Kom 2,5 dl. tørret eller friske brændenældebladernes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Byens ølbrygger anbefaler Humlesnaps

1 fl. vodka
Et halvt fyldt glas med humleblomster (du kan bruge friske eller tørret)
Hæld blomsterne i et glas
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 uge
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.
smager skønt af bryggeren ynglings blomst = Humle

Bynkesnaps:

Pluk 2,5 dlgrå Bynke og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uger, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker, lad den stå til sukkeret er opløst rystes jævnlig.

Bøgesnaps:

Pluk ca. ½ l. Store knopper og nyudsprungne blade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.

C

Citron Verbena snaps:

Pluk 2 dl. friske blade af Citron Verbena og kom den i et syltetøjsglas og overhæld dem med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl. og lad det trække i en uge, filtreres og smages til.

Citron & Chili snaps:

Kom skrællen fra en økologisk citron (udgå mest muligt af det hvide) og en Chili som flækkes og renses for kerner i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Citronmelissesnaps:

Pluk 2 dl. Unge nyudsprungne blade af citronmelissen og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, smager fortrinlig til ost.

Citrontimian snaps:

Pluk en dl. Citrontimian blomster og unge skud og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

D

Dildsnaps:

Pluk ca. 2 dl. Friske dild og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uger, filtreres og smages til, er fin til sild.

E

Egesnaps:

Pluk 2,5 dl. Friske Ege knopper og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre måneder, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Egetræssnaps

Kom 2,5 dl. Egertæsspåner i et syltetøjsglas, og overhæld det med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i et år, filtreres og derefter hvile i et halvt år.

Enebærsnaps 1:

Kom 30 Enebær i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.
Må gerne hvile en måned inden den drikkes.

Enebærsnaps 2:

Kom 30 stk. tørret Enebær og skrællen fra en økologisk Lime (undgå at få det hvide med) i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

F

Fennikelsnaps:

Kom en hel Finnikel i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fire uger, filtreres og smages til.

Ferskendram:

Kom 12 skrællede Fersken og skrællen fra en økologisk Citron (udgå mest muligt af det hvide), 1 stang Kanel og 2 dl. sukker, (sukker kommes først i efter filtrering) i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, rystes med mellemrum, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Figensnaps:

Kom 7 friske Figen og 2 stænger vanilje i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.

Forkølelsesdram:

Kom 3 spsk. Røllikeblomster, 3 spsk. Pebermynte blade og 3 spsk. Hyldeblomster i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Frederikshavnerbjesk

Kom 1 hel Kadamomme, 6 hele sorte Pepperkorn, 6 hele Kryddernelliker, 1 teske Honning og 1 knivspids Safran i et syltetøjsglas, og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad det trække et år, filtreres og smages til, lad den hvile tre uger.

G

Gammel Dansk Bitter Dram:

Kom 15 hele Mandler, 1 stang flækket Vanille, 3 hele Kardemomme, 6 hele Kryddernelliker, 1 hel Muskatnød, 10 hele sort Peber, og 30 hele Allehånde i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fire dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Gederamssnaps:

Pluk 2,5 dl. Gederamsblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i tre uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Gul Snerre snaps:

Pluk 2,5 dl. Gul Snerre blomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to dage, filtreres og smages til.

Gurkemejesnaps

Kom 25 g. Gurkemeje i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i tre uger, filtreres og smages til, egner sig ikke til lagring max. 4 måneder.

Hasselnødsnaps:

Kom 200 g. hakket Hasselnød og en stang vanillie i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker lad den stå til sukkeret er opløst, vinder ved lagring.

H

Hasselnøddersnaps:

Pluk 15-20 modne Hasselnødder og fjern blade og kom de hele nødder kan evt. knækkes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ni uger, filtreres og smages til.

Havesnapsen:

Kom 1 spsk. Anisfrø, 1 spsk. Fennikelfrø, 1 spsk. Dildfrø og 1 spsk. Korianderfrø i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i seks uger, filtreres og smages til, kan sødes med lidt akaciehonning, vinder ved lagring.

Havtornsnaps (Bær):

300 g Havtorn og 2 spsk. akaciehonning kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ca. fem måneder og filtreres herefter, fortyndes efter smag kan eventuelt tilføres lidt mere akaciehonning.
Den nemmeste måde at få bærrene på er ved at klippe nogle grene med mange bær og ligge dem i fryseren et døgn og derefter plukke dem.
Vinder ikke ved lagring.

Havtornsnaps (Blomster):

Pluk 2,5 dl. Havtornblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ti uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hedesnaps:

Pluk en dl. af hver Blå enebær - Pors blade – Blåbær og kom det i et syltetøjsglas og overhældes  med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.

Hindbærsnaps:

Fyld et syltetøjsglas ca. 1l. med vilde hindbær (fra haven kan også bruges)
og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker eller honning. Bærrene kan fint anvendes til desert.

Hindbærsnaps: (Blomster)

Pluk 2,5 dl. friske Hindbærblomster og bladekommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hindbærlikør:

Opløs 150 g. Rørsukker i 70 cl. Vodka og kom 300 g. Hindbær i et syltetøjs glas.
Lad det trække i tre uger, filtreres og smages til. Likøren er herefter drikkeklar.

Hollandsche Kreuter:

Kom 6 g. Stjerneanis, 6 g. Pomeransskal, 3,5 g. Kryddernelliker, 5 g. Tormentilrod, 6 g. Lakridsrod og 1 g. Galangarod i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Humlesnaps:

Pluk 2½ dl. Humleblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hvidtjørn snaps (Blomster):

Pluk ca. 2,5 dl. Hvidtjørns blomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, den må gerne lagres nogle måneder inden den drikkes.

Hvidtjørn snaps (Bær)

Pluk 2,5 dl. Hvidtjørns bær eller ca. 35 g. tørret bær og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i otte uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hvidløgsnaps:

Kom 250 g. pillet, skiveskåret Hvidløg og to Æbler i kvarte i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hvidtjørnesnaps (Bær):

Pluk 3 dl. Hvidtjørnebær og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i seks uger, filtreres og smages til, har man ikke lige tid til at lave snapsen kan man lægge bærrene i fryseren.

Hyldeblomstsnaps 1:

12 Store Hyldeblomstskærme og 4 spsk. Sukker eller honning og en Økologisk citron skåret i skiver kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ca. en uge og filtreres herefter, fortyndes efter smag.
Snapsen må godt opbevares koldt. 

Hyldeblomstsnaps 2:

Pluk 5 store Hyldeblomstklaser og kom dem i et syltetøjsglas uden stilk, overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Hyldebærsnaps

Pluk 2,5 dl. Hyldebær, fri for stilke og grønt og kom dem i et syltetøjsglas sammen med 2 spsk. akacie honning.
Overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl. og rystes godt.
Lad det trække i 3 mdr. filtreres og smages til, vinder ved lagring.
Smuk mørkerød farve og fyldig snaps.

Hybenrosesnaps (Blomst):

Pluk ca.1 L. nyudsprungne hybenrosenblade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uger, derefter filtreres den og smages til, smagen er lidt parfumeret.

Hybensnaps (Bær):

Pluk 2,5 dl. hyben, klitroser og rens dem for blade og kerner fin del dem med en kniv og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til.

I

Ingefærsnaps:

Tag en hel Ingefær og rens den godt og skær den i små stykker og kom den i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring. 

J

Jordbærsnaps:

Fyld et syltetøjsglas helt op med modne jordbær og overhældes med klar Brøndum eller Vodka. Lad det trække i fire uger, filtreres og smages til, kan sødes med akaciehonning.

Juledram

Kom en 1½ stang hel Kanel, 3 tsk. pulv. Kardemomme, 2 tsk. hele Nelliker, 4 tsk. skåret Lakridsrod, 2 tsk. knust Stjerneanis, 2 tsk. koriander og 2 tsk. Galangarod i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Erik´s Juledram

Erik Biel
 
3 æbler (2 søde +1 surt)
1 kanelstang på 14 cm
6 hele kardemomme
3 stjerneanis
6 hele nelliker
1 flaske brændevin
 
Æblerne skæres i kvarte og kommes først i glasset.
Krydderierne kommes i en pose og tages op efter 1 uge.
Pres så megen saft af krydderiposen som muligt.
Trækker videre 1 måned med æblerne i.
Filtreres og henstår 1 uge.

Julesnaps 1:

1 stk. Økologisk appelsin med ca. 40 huller fra en gaffel
4 stk. Nelliker
40 stk. Sukker knallerter
40 stk. Kaffebønner
2 stænger Vanilje som deles
Det hele kommes i et stort glas og overhældes med 75 cl. klar Brøndum eller Vodka.
Skal trække i 40 dage, kommer til at smage af Cointreau
Når den er filtreret er der nogen som syntes at appelsinen kan spises som en dessert oven på evt. is.

Julesnaps 2:

Kom en spsk. pommerans skal og tre stjerneanis i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.

Julesnaps 3:

Kom skrællen fra en økologisk Appelsin og en økologisk Citron, (undgå at få det hvide med) samt 1 gram Safran i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i et døgn, filtreres, lad den hvile i mindst to uger.

Julesnaps 4:

Kom en hel stang Kanel, 8 Kardemomme kapsler, 15 hele Nelliker, 12 sort peberkorn, 1 synd skive Ingefær, 6 Allehånde bær, ½ flækket Vaniljestang, ½ Muskatnød, 1 dl. Rosiner, 1 dl. Mandler og ½ dl. Appelsinskræl i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i tre uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Julesnaps 5:

1 stk. økologisk appelsin med huller fra en gaffel, 40 stk. brun kandis, 25 stk. hele nelliker, 5 stk. stjerneanis, 1 hel kanel ca. 5 cm. og 2 flækket vaniljestænger, og kom det i et syltetøjsglas, overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 2 måneder, filtreres og smages til.

Julesnaps 6:

Kom et stort æble som skæres i tern i et syltetøjsglas sammen med 5 kardemommekapsler, 4 stjerneanis, 4 allehånde og 7 nelliker og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to dage, filtreres og smages til.

Julesnaps 7:

Kom en Kanelstang (5 cm.), ½ Vaniliestang flækket og åben, 2 Stjerneanis, 4 Kardemommekapsler, 5 Hakkede Mandler, 8 Neliker, ½ Muskatnød og Appelsinskal fra en økologisk appelsin (udgå det hvide) i et syltetøjsglas, overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fire dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

K

Kaffe-Appelsinsnaps

Kom 15 g. kaffebønder, 1 tesk. gul Citronskræld og en okologisk appelsin skåret i både i et syltetøjsglas og overhæld det med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad det trække i halvanden måned, rystes jævnlig, filtreres og smages til, lad den hvile en uge.

Kaffe & Vanille snaps:

Kom 80 hele Kaffebønner og en stang Vanille (flækket på langs) i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kamillesnaps:

Kom 2,5 dl. Kamilleblomster i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kantarel snaps:

Pluk eller køb ca.100 g. kantareller og rens dem godt med en børste uden vand og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kirsebærsnaps:

700 g store sorte kirsebær deles og stenen tages ud, kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller vodka ca. 70  cl.
Lad den trække i to måneder, filtreres og smages til. 

Kirsebærsnaps/likør:

500 g vilde kirsebær deles og sten tages ud, kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker lad den stå, til sukkeret er opløst, bliver til kirsebærlikør.

Klitroseblomstsnaps:

Pluk 2,5 dl. Klitrose kronblade når den står i flor og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to måneder, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kristtornsnaps:

Pluk 2,5 dl små friske Kristtorn skud (Juni) og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Rita`s Klitrosesnaps

Rita Hoff
 
10 stk. Klitrosehyben
5 stk. hele Kaffebønne
1 stk. Stjerneanis
¼ stang Vanille (flækket)
1 spsk. hele sort Peber
Kom det hele i et syltetøjsglas og overhældes med Brøndum eller klar Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 4 dage, filtreres og sødes med 2 tsk. Ahornsirup.

Kokosnød dram:

Kom 3 dl. Kokosnødkød, 4 Koriander, ½ spsk. Vanille og 1 dl. Cognac i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 4 uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kodrive snaps:

Pluk 2,5 dl. Kodrive blomst uden at der følger grønne blade med og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.
Vinder ved lagring.

Kreuterbitter

Kom 6 g. Pomeransskal, 5 g. hele Stjerneanis, 5 g. Tormentilrod, 5 g. Nelliker, og 4 g. Lakridsrod i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 4 dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kreuterbitter 2:

Kom 6 g. Pomeransskal, 5 g. hele Stjerneanis, 5 g. findelt Tormentilrod, 4 g. granuleret Lakridsrod og 5 g. hele Krydderneliker i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i tre dage, filtreres og af samme krydderier kan der tages endnu et bryg med 70 cl. Brøndum eller Vodka men med trække tid på syv dage. De to bryg hældes sammen og filtreres smages til.

Krydredram:

Kom 1 spsk. Fennikelfrø / 1 spsk. Kommen / 1 spsk. Anisfrø / ½ Kanelstang / 6 hele peberkorn og skal fra en usprøjtet Citron i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to dage og fjern kanelstangen ,derefter lad den trække i fire dage filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Kvansnaps:

En snaps for dem der har en urtehave da den der i vor natur ikke kan bruges.
Pluk 2,5 dl. blade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes  med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til.

Kørvelsnaps:

Kørvel blade og stængler klips i småstykker så der er en ½ l. kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.

L

Lakridsrodssnaps:

3 stk. Lakridsrødder eller 3 spsk. skåret lakridsrod kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til.

Lindeblomst snaps:

Pluk 2½ dl. hvide Lindeblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Lyngklokkeblomstsnaps:

Pluk ca. 2,5 dl. Lyngklokkeblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, efter min mening en lidt finere snaps i forhold til lyng.

Lyngsnaps:

Pluk ca. 2,5 dl. Lyngblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til.

M

Malurtsnaps:

Pluk 2 dl. Malurtskud og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.
 

Mandellikør: 

Kom 100 gram hakkede mandler med skal i et sylteglas, 
overhæld med ½ flaske vodka, 
tilsæt 2 stænger kanel 
og 2 spsk. rørsukker. 

(jeg har suppleret med "skal" fra lissåmange smuttede mandler, som jeg skulle bruge til mine "JuleHjerteVarmerSnaps" -formodentlig vil det styrke den naturlige mandel-likør-farve ?!?!?)

Lad det trække ca. 3 uger, smag ind imellem, og ryst kraftigt for at få sukkeret opløst. 

Filtrer gennem kaffefilter og lad det hvile mindst en måned. 
Tilsæt evt. mere sukker efter smag. 
Glimrende i desserter, is og til kaffen. 

Mandel Bjesk:

Kom følgende i et syltetøjsglas 1 muskatnød – 10 hele peberkorn – 1 stang flækket vanilje – 1 tsk. Kardemomme – 3 tsk. Allehånde – 1 stjerneanis od 15 hele mandler og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til.

Marehalm snaps:

Klip 2,5 dl. Marehalm i små stykker og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ti måneder, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Meriansnaps:

Pluk 1,5 dl. frisk Merian og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Mjødurtsnaps:

Pluk 5 dl. hvide Mjødurtblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 5 dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Midsommersnaps:

Kom ½ dl. tørret Citronmelisse / 1 kvist Mynte / 2 kviste Timian og friske strimler fra en ½ økologisk Citron i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Morfardram:

1 tsk. Anisfrø, 1 tsk. Fennikelfrø, 1 tsk. Kommen, tsk.1Dild, 1 tsk. Honning kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fire uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Morgenbitter

Kom 50 ml. Fennikelfrø, 20 ml. Kommen og 15 ml. Enebær i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Grevinde Anne Sofie Schack´s morgenbitter

Kom 10 stk. hele sort Peber, 3 stk. hele Stjerneanis, ½ stang hel Kanel, 8 stk. hele Nelliker og 40 stk. Rosiner i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Morgenfruesnaps:

Pluk 2 dl. Morgenfrue kronblade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker.

Mosebøllebær snaps:

Pluk ½ l. Mosebøllebær og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem måneder, filtreres og smages til, kan sødes med lidt akaciehonning.

Myntesnaps:

Kom 2,5 dl. friske Mynteblade i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, planten er nem at dyrke i haven.

Mælkebøttesnaps:

Tag et syltetøjsglas ca. ½ l, fyld det op med gule kronblade der må ikke værre grønne blade med, da de giver en bitter smag. Når glasset er fyldt, uden at trykke dem, overhældes de med klar Brøndum eller Vodka.
Lad det trække en uge og fortyndes efter smag, nok til 70 cl.

N

Natlyssnaps:

Pluk 2,5 dl gule Natlysblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Nellikesnaps:

Pluk 2,5 dl Nellikeblomster (have og bakke Nellike) og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uge, filtreres og smages til, kan sødes med lidt akaciehonning, vinder ved lagring.

P

Paradisæblesnaps:

Tag et syltetøjsglas ca.1 l. og fyld det med paradisæbler og kom en  ¼ stang kanel i og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre uger, filtreres og smages til.

Pernoddram

Kom 5 g. Fennikel, 5 g. Kristtjørn, 5 g. Isop, 5 g. Lakridsrod 4 g. Anisolie i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fem dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Perikonsnaps:

Pluk 2,5 dl gule perikonblomster lige før de springer ud og rens dem for det grønne og kom dem i et syltetøjsglas og overhældesmed klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i syv dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Pilesnaps:

Pluk 2,5 dl. pilegæslinger lige efter at støvdragerne kommer frem og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fire dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Pilesnaps 2:

Tag et syltetøjsglas og fyld det halvt op med tynde grene (ca. 10 cm.) og blade af pil og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i tre måneder, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Pistacienøddesnaps:

Kom 300 g. Pistacienødder og en stang Vanilje som er flækket i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Polakken Dram:

Kom 1 g. Kommen, 1 g. Kryddernelliker, 2 g. Kvanrod, 3 g. Fennikel, 3 g. Pebermynte, og 9 g. Stjerneanis i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres kan fortyndes ca. 1:5 og smages til, vinder ved lagring.

Pors snaps:

Kom ca. 2,5 dl. Friske porseblade i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.

Porserakler snaps:

Pluk 1,5 dl Porserakler og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Pæresnaps:

Del pære i små stykker og kom dem i et syltetøjsglas ca. 1l. til glasset er næsten fuld og en halv stang kanel og en dusk koriander overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fire uger, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker lad den stå til sukkeret er opløst.

Pæresnaps 2:

Tag et stort Pære og del det i både og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fire uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Påskesnaps

1 usprøjtet citron, 1 usprøjtet appelsin, 1 vaniljestang, 4 stilke citronmelisse og 2 spsk. rørsukker.
Skær citronerne i både og riv appelsinskallen i strimler.
Flæk vaniljestangen og kom den i et syltetøjsglas sammen med citronbåde, appelsinskal, citronmelisse og rørsukker, og overhældes med klar Brøndum eller Vodka, rystes med mellemrum.
Lad det trække i 14 dage, filtreres og smages til.

Påskesnaps 2:

Skal af 2 usprøjtet citroner, 1 vaniljestang, 10 safrantråde, 4 stilke citronmelisse, 1 stang lakridsrod og 1 spsk. akaciehonning.
Skær skallen af citronerne, flæk vaniljestangen og kom det i et syltetøjsglas sammen med citronskal, safran, citronmelisse, lakridsrod og honning, overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i 14 dage, filtreres og smages til.

R

Rabarbersnaps

Kom 2,5 dl. friske skåret ca. 1 cm. Rabarber i et syltetøjsglas og overhældes med klar Bøndum eller Vodka ca. 70. cl.
Lad det trække i tre uger, filtreres og smages til.
Lad det hvile i en måned.

Rabarbersnaps med vanilie

Kom 2,5 dl, friske skåret ca. 1 cm. Rabarber og en stang vanilie skåret i 1 cm. stykker i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i tre uger, filtreres og smages til.
Lad det hvile i en måned.

Rejnfansnaps 1:

Fyld et syltetøjsglas med nyudsprungne skud og kom dem i et syltetøjsglas, uden at presse dem, overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad bladskud trække i 7 dage, filtreres og smages til.

Rejnfansnaps 2:

Pluk 3 dl. Blomsterknopper uden stilk og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i et døgn, filtreres og henstilles i to måneder derefter smages den til, vinder ved lagring.

Revlingsnaps:

Pluk 2,5 dl. Revling og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i seks måneder, filtreres og lagres i en måned derefter smages den til.

Ribssnaps:

Pluk 2,5 dl. modne Ribs og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem måneder, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker lad den stå til sukkeret er opløst, vinder ved lagring.

Rosmarinsnaps 1:

Pluk en håndfuld friske Rosmarin eller køb dem hos grønhandleren og kom dem i et syltetøjsglas sammen med fem hele pepperkorn og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til.

Rosmarinsnaps 2:

Pluk en håndfuld friske Rosmarin eller køb dem hos grønhandleren og kom dem i et syltetøjsglas sammen med fire svesker og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Rødgran snaps:

Kom 2,5 dl. Rødgranskud i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl. Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, man kan fornemme lidt af harpiks.

Røllikesnaps:

Pluk 2,5 dl. Røllike blomsterknopper og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Rønneblomstsnaps:

Pluk 2,5 dl. Rønneblomst inden de er for meget sprunget ud og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, skal nydes ung.

Rønnebærsnaps:

5 dl. Pæne røde rønnebær kommes i en pose og fryses i en uge og derefter kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og lad den trække i yderligere to måneder.
Bliver bedre ved længere tids lagring.

S

Schack´s Dram:

Kom 15 g. skåret Lakridsrod, 10 hele sort Peber, 2 cm. Kanelstang. 3 stk. Nelliker, ½ Muskatnød, 3 stk. hele Allehånde og 2 tekf. honning i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Skovfyr:

Et halvfyldt glas med kogler overhældes med snaps
Lad trække i 3 måneder og skal modne i 12 måneder.

Skovfyrsnaps:

Pluk 2,5 dl. Skovfyr hanrakler og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Skovjordbærsnaps:

Pluk 5 dl. Skovjordbær og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække to måneder, rystes under lagring, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Skovmærke snaps:

Kom ca. 2 dl. Skovmærke stængler med friske knopper i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, ved længere tids lagring fremkommer der en mandeltonesmag.

Skovmærkeblomstsnaps:

Pluk 2,5 dl. Skovmærke blomster i begyndelsen af blomstringen og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Slåensnaps:

Slåen plukkes i september og lægges i fryseren i minimum en uge.
fyld glasset med 2dl bær overhældes med 75cl snaps / Vodka.
Snapsen kan trække fra 3 - 4 uger den må ikke trække for længe idet den så vil trække bitterstoffer (blåsyre) fra stenene.

Snapse – Cognac:

Pluk ½ l. Egetræs agern og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum ca. 70 cl.
Lad den trække i syv måneder, filtreres og smages til.

Sommersnaps:

Tag et syltetøjsglas1 l. og fyld det med Jordbær skåret i kvarte og skal fra en økologisk Citron sammen med en dusk frisk Rosmarin og kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Vodka ca. 70 cl.
Stil det i køleskabet natten over og kan derefter nydes koldt.

Solbærsnaps:

Ca. ½ l. solbær kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fire måneder, filtreres og smages til, den kan tilføres lidt rørsukker lad den stå til sukkeret er opløst, søder man den for meget kommer den til at smage lidt af likør brændevin.

Solbærsnaps (knopper eller blade):

Pluk 2,5 dl. nye knopper eller blade og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Sommer på engen

1 fl. vodka
Et halvt fyldt glas med Kamilleblomster
Put blomsterne i et glas
Tilsæt en flaske vodka og sæt låg på glasset.
Lad det trække 1 - 2 uger
Si herefter blomsterne fra og hæld snapsen på flaske eller karaffel.
Den må meget gerne lagre 2 - 4 uger inden den drikkes.
Nyd den sammen med kæresten på engen, men pas på den er meget forførerne!

Stedmodersnaps:

Pluk ca. 50 stedmoderblomster og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i en uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Stikkelsbærsnaps:

Kom ½ l. Røde Stikkelsbær i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre måneder, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Stjerneanissnaps:

5 stk. Stjerne anis kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, smager af lakrids.

Strandmalurt snaps:

Pluk to kviste strandmalurt, kom dem i et syltetøjsglas og overhæld dem med klar Brøndum eller Vodka og lad det trækker i et døgn, filtreres og smages til.

T

Timiansnaps:

Kom 3-4 friske Timian kviste i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i ni uger, filtreres og smages til.

Tormentilrod snaps:

Når man har fundet blomsten skal man grave roden op, de er ikke særlig store, der skal være nok til en dl. når de er rengjort. Skrubbes og skrabes med en kniv og skæres i skiver kommes i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre dage, filtreres og smages til, pas på med trække tid da den hurtig bliver besk i smagen, vinder ved lagring.

Tranebærsnaps:

Pluk 2,5 dl. Tranebær og kom dem i fryseren nogle dage derefter kommes de i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Tyttebærsnaps:

Fyld et syltetøjsglas ca. 1l. med modne Tyttebær og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i seks uger, filtreres og smages til, bærrene kan fint bruges til dessert bagefter.

Tyttebærsnaps med stjerneanis og vanilje:

Kom 2,5 dl. Tyttebær og en stjerneanis og en flækket stang vanilje i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til.

V

Valnøddersnaps 1:

Pluk 6 grønne valnødder og del dem i kvarte og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i fem måneder, filtreres og smages til, kan lagres i mange år.

Valnøddersnaps 2:

Fyld et syltetøjsglas med skaller fra modne valnødder (overskud fra julen) og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i et årstid, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Vindrue Snaps:

Kom 3 dl. Vindruer i et syltetøjsglas og overhæld dem med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i fire uger, ffiltreres og smages til. Vinder ved lagring.

Violsnaps:

Pluk 250 Violblomsterhoveder uden stilk og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i en uge, filtreres og smages til, der kan tilføres lidt rørsukker lad den stå til sukkeret er opløst.

Æ

Æblesnaps:

Pluk 5 Ananasæbler og skær dem i både og rens kernehus fra og kom dem i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad den trække i tre uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Æblesnaps 2:

Tag 3 Coxorange æbler og del dem i både (fjern stilk og kernehus), 1 Kanelstang, 8 Nelliker og 4 Stjerneanis kom det i et syltetøjsglas og overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til, vinder ved lagring.

Æblesnaps 3:

Tag tre spiseæbler og del dem i både, fjern kernehus og stilk og kom dem i et syltetøjs glas, sammen med 1 stang Kanel, 4 Stjerneanis og 6 kryddernelliker. Overhældes med klar Brøndum eller Vodka ca. 70 cl.
Lad det trække i to uger, filtreres og smages til. Vinder ved lagring.
Birgit Trillingsgaard | Frejas Have 5, 6100 Haderslev  | Tlf.: 61781653